Startende Ondernemers

Ondersteunen, adviseren, helpen

Het opstarten van een onderneming is een hele uitdaging. Als startende onderneming moet je in korte tijdbestek meerdere belangrijke beslissingen nemen.
Inboek.nl helpt startende ondernemers bij de eerste stappen. We geven je een deskundig advies en nemen je graag werk uit handen.

We adviseren je met het maken van de keuze welke rechtsvorm het beste bij je past, we helpen je bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, we melden je aan bij de Belastingdienst, we ondersteunen je bij het schrijven van een ondernemersplan, we gaan de financiële administratie voor je opzetten en inrichten, we geven fiscaal advies voor zowel de zakelijke en  privé situatie en laten jou als ondernemer de dingen doen waar jij goed in bent.

Jij doet waar jij goed in bent, wij doen waar wij goed in zijn!

Keuze rechtsvorm

Als je een bedrijf start, moet je een rechtsvorm kiezen. Bijvoorbeeld een eenmanszaak, besloten vennootschap (bv), of vennootschap onder firma (vof). Inboek.nl helpt je met kiezen welke rechtsvorm het  best past bij jou situatie. 

Bij een eenmanszaak en vennootschap onder firma (vof) ben je met jouw privévermogen aansprakelijk voor eventuele schulden van jouw bedrijf. Schuldeisers kunnen dan bijvoorbeeld beslag leggen op jouw privébezittingen. Ook op dat van jouw partner, als je daarvoor niets geregeld hebt. Bij een rechtspersoon, zoals een bv, ben je alleen in uitzonderlijke gevallen privé aansprakelijk voor de schulden van jouw bedrijf. Inboek.nl bepaald samen met jouw wat fiscaal het gunstigst is.

Als eigenaar van een eenmanszaak of vof betaal je inkomstenbelasting over de winst. Als eigenaar van een eenmanszaak of vennoot van een vof heb je vaak recht op extra belastingvoordelen, zoals de zelfstandigenaftrek en startersaftrek.
Inboek.nl is op de hoogte van de nieuwste fiscale ontwikkelingen om jou te ondersteunen!

rechtsvorm
ondernemersplan

Ondersteuning ondernemersplan

Waarom een ondernemersplan? Een ondernemersplan schrijven doe je in eerste instantie voor jezelf: het dwingt je om jouw idee te concretiseren en het scherp te formuleren. Bovendien zie je of jouw plannen haalbaar zijn en of er markt is voor jouw product of dienst. Ook krijg je inzicht in jouw eigen sterke en zwakke punten.

Misschien ben je van plan een financiering aan te vragen. Doorgaans vraagt de bank dan om een ondernemersplan.

Inboek.nl kan jou ondersteunen met het opstellen van een ondernemersplan!

Financiële administratie

Inboek.nl helpt jou met het opzetten en inrichten van de administratie van jouw onderneming. Wij kunnen voor jou de administratie volledig verwerken of je kunt (deels) zelf je administratie verwerken met ons. Dit doen wij met online boekhoudsoftware en werken in de cloud. 

Boekhouden was nog nooit zo eenvoudig!

financiele administratie

Fiscaal advies

Inboek.nl helpt je als ondernemers bij de fiscale keuzes om je fiscale positie te verbeteren. We begeleiden starters, helpen bij de optimale keuze van rechtsvorm.

We zorgen dat je zo min mogelijk belasting gaat betalen. Dit doen we binnen de grenzen die de wet- en regelgeving stelt.
En vanzelf sprekend wijzen we jou op alle ontwikkelingen die voor jou relevant zijn.